Nieuws

Noaberschap in tijden van Corona

Als deze crisis iets heeft aangetoond dan is het vooral dat mensen, in tijden van nood, voor elkaar in de bres springen en graag hun helpende hand uitsteken. De coronacrisis treft veel mensen op tal van manieren. Het hardst worden degenen getroffen die ziek zijn en hun naasten. Maar er zijn ook veel mensen die in een (sociaal) isolement dreigen te komen of niet zomaar meer even  boodschappen kunnen doen omdat ze tot een risicogroep behoren. Onze GroenLinks-Statenfractie vindt het belangrijk dat er oog is voor deze mensen. Gelukkig worden er in onze provincie tal van initiatieven opgestart door inwoners die anderen willen helpen.
Lees verder

Grutto’s Ja! Vliegveld Nee!

Grutto

Een nieuw vliegveld bij Lissabon bedreigt de grutto's en tienduizenden andere vogels. De Portugese regering heeft de plannen voor de bouw begin deze maand goedgekeurd. Een onzalig plan: het vliegveld komt midden in een Europees beschermd natuurgebied, in de monding van de rivier de Taag. Het Taag Estuarium is beschermd Natura 2000 gebied. Het is een zeer belangrijk gebied voor vogels, waaronder grutto’s, lepelaars en flamingo's. Vogelbescherming Nederland is een petitie gestart om hiertegen te protesteren: Teken die petitie 

10 maart: GroenLinks energiecafé in Sellingen

GroenLinks Westerwolde organiseert een GroenLinks EnergieCafé over de energietransitie, voorafgegaan door een mini ALV (Algemene Leden Vergadering). De energietransitie zal behandeld worden door de gedeputeerde van GroenLinks van Groningen, Nienke Homan, die de energietransitie in haar portefeuille heeft. Leden uit de hele provincie en belangstellenden zijn welkom. 

Lees verder

Klimaatcollege Bas Eickhout trekt 150 bezoekers

In een bomvol Kunstplaza Schurer in Assen gaf op 18 januari Bas Eickhout, op uitnodiging van de GroenLinks Statenfracties van Drenthe en Groningen, een indringend en inspirerend Klimaatcollege. De GroenLinks voorman in de Europese groene fractie, tevens klimaatonderhandelaar van het Europees parlement, schetste de urgentie om massief en massaal in actie te komen, nu het nog kan.

Lees verder

GroenLinks maakt zich grote zorgen over de zorg in Zuidoost-Groningen

De Statenfractie van GroenLinks in de provincie Groningen maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van de zorg in Zuidoost-Groningen en Drenthe. Het zorgaanbod verschraalt, leefbaarheid en werkgelegenheid komen onder druk te staan. Dit mede doordat Zorggroep Treant bezig is met een herstructurering van de ziekenhuiszorg. Dat leidde al tot sluiting van afdelingen, maar het bericht dat in de ziekenhuizen van Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen in totaal 500 banen geschrapt worden is schokkend. Als bijkomend gevolg wordt de spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal door basisspoedposten vervangen. Dat betekent dat ambulances niet meer bij deze ziekenhuizen terecht kunnen. 

Lees verder

Pagina's