Jesse Klaver
This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

GroenLinks is nog nooit zo groot geweest

In de Eerste Kamer gaan we van 4 naar 9 zetels. De coalitie is haar meerderheid kwijt en wij hebben de sleutel in handen. Wij gaan onze winst inzetten om daadkrachtig klimaatbeleid af te dwingen. Om te zorgen dat die CO2-heffing er komt en mensen een lagere energierekening krijgen. Volgens de tussenstand verdubbelen we ook in de provincies: van 30 naar 61 zetels. Ik ben trots. Op iedereen die zo keihard werkt om onze idealen waar te maken.

Tegelijkertijd is er ook een andere partij die fors heeft gewonnen. Een partij die juist haaks staat op onze idealen. Een partij die klimaatverandering ontkent. Een partij die vaart bij verdeling.

Het geeft onze beweging nog meer brandstof. Laat dit ervoor zorgen dat we met nog meer vuur en passie en urgentie ons verhaal over hoop, optimisme en empathie vertellen.

Dit is het moment om in beweging te komen. Spreek je uit. Sluit je aan. Wij staan voor een land waarin we voor elkaar opkomen, en niet elkaar uitsluiten. Voor een planeet die leefbaar is voor onze kinderen. Als wij al die mensen verenigen die er willen zijn voor de ander, dan is onze beweging niet meer te stoppen. Wordt lid van GroenLinks en help mee.